TALLER DE SABÓ
Dia
15 els alumnes de 3r F i 4D varem fer un taller de sabó amb l'ajuda de
na Maria Florit, encarregada de mostrar-nos es procediment d'elaboració.
INGREDIENTS:
- 665 g d'oli d'oliva refregit
- 93,8 g de sosa càustica
- 241 g d'aigua estilada o embotellada
- Unes gotes d'aroma alimentari al gust
ELABORACIÓ:
En
primer lloc na Maria ens va explicar que per fer aquest taller s'hauria
de tenir molta precaució, ja que utilitzaríem sosa càustica i aquesta
substancia pot provocar cremades greus.
Varem començar pesant sa sosa càustica.
Varem començar pesant sa sosa càustica.
Llavors varem afegir 241 g d'aigua (destil·lada).
Una vegada afegida s'aigua, varem mesclar la sosa i remenaren fins que va quedar totalment liquida.
Fet aquesta passa varem afegir l'oli refregit i tornarem remenarem fins que va quedar una massa semblant a una natilla.
Ja feta sa massa introduirem unes gotes d'aroma alimentari al gust.Una vegada afegida s'aigua, varem mesclar la sosa i remenaren fins que va quedar totalment liquida.
Fet aquesta passa varem afegir l'oli refregit i tornarem remenarem fins que va quedar una massa semblant a una natilla.
Per acabar els varem tear a on estava ficat es sabó i decorar-em sa peça al nostre gust.
OBSERVACIONS
- Una vegada fet es sabó, s'aura de deixar 3 setmanes reposar, per que es pugui emprar ja que seria perillós emprar-lo abans per mor de la substancia química.
- Per fer aquest tipus d'elaboració, hem d'emprar una protecció adequada.
- Els utensilis haurien de ser de acer inoxidable o silicona.
- En cas de cremada s'hauria de aplicar vinagre, però si es greu sa cremada s'hauria d'acudir ràpidament a l'hospital.
ANDREA FRIAS RAMOS I FRANCISCA GONZÀLEZ ESCALONA 3R F.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada