Taller sabo
El dilluns 15 de febrer els alumnes de 3r i 4t de diver varem fer un taller amb na Maria Florit com a professora,ens va ensenyar a fer sabo amb aquesta recepta:
-93.8 grams de sosa càustica
-241 grams d'aigua destilada o embotellada
-665 grams d'oli brut
-Unes cuatre gotes d'aroma de marsella
-665 grams d'oli brut
-Unes cuatre gotes d'aroma de marsella
Materials que em de emplear:
-Batedora de plàstic o d'acer inoxidable
-Un bric de llet
-Bàscula de cuina
-Recipients de plàstic
-Utensilis per poder decorar les pastilles de sabó
-Un bric de llet
-Bàscula de cuina
-Recipients de plàstic
-Utensilis per poder decorar les pastilles de sabó

Prosediment d'elaboració
1.Comensam mesclant la sosa caustica amb l'aigua poc a poc per no cremarmos si surt algun esquitx.
2.Mesclam l'aigua amb la sosa i remanam fins que la sosa quedi disolta,em de deixar que es refredi per continua.
3.Despres la mescla d'aigua i sosa sa es junta amb l'oli i amb la batadora es fa com una maonesa.
4.Despres quedara una massa que pareixera una natilla,la posam dins el bric de llet,i deixam que es refredi 24h.
5.Quan se ha refradat amb un cuter es tella el bric amb la intenció de treure el sabo,un pic tret el tellam a la medida que volem.
6.Decoram la pastilla al nostre gust.
NO ES POT EMPLEAR EL SABO FINS PASADES 3 SETMANES DE L'ELABORACIÓ.
Sergi Aguilar
Joan Toni Buades
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada