dijous, 18 de febrer del 2016

Ben ensabonats

El passat dilluns 15 de febrer, els varem reunir les classes de 3r Pmar i 4t Diver i na Maria per participar a un taller de sabó. Allà vàrem aprendre a elaborar sabó de forma casolana sense tenir un gran cost econòmic.

A continuació us explicarem com es du a terma la seva elaboració

Ingredients:

- 665g d'oli refregit (preferentment d'oli)
- 93.8g de sosa càustica
- 241g d'aigua el més freda possible
- Unes gotes d'aroma alimentari al gust

Utensilis:

-Batedora de plàstic o d'acer inoxidable
-Un bric de llet
-Bàscula de cuina
-Recipients de plàstic
-Utensilis per poder decorar les pastilles de sabó

*Es important que els utensilis siguin de plàstic o d'acer inoxidable perquè sinó es podrien corrompre amb la sosa càustica.

Elaboració:

El primer pas és mesclar la sosa càustica amb l'aigua poc a poc. Es important que no es fagi a l'enrevés perque sinó la reacció química ens podria esquitxar i provocar cremadures.


Una vegada la sosa estigui dissolta, l'aigua s'haurà encalentit degut a la reacció i per tant la deixarem refredar.
Quant el líquid s'hagi refredat, amb la batedora, juntarem poc a poc la dissolució amb l'oli i mesclarem bé.


Ràpidament posarem la substància dins el bric de llet i la deixarem refredar unes 24 hores.

Una vegada esperat aquest temps el podrem treure per decorarlo i despres haurem d'esperar unes tres setmanes per poder utilitzar-lo.









Fet per:

Joan Simó
Guillem  Juan Crespí


1 comentari:

  1. BONA PRESENTACIÓ.
    1 Remarca lingüística: canviau "cremadures" per "CREMADES"
    NOTA: 7.5

    ResponElimina