dijous, 18 de febrer del 2016

Taller de sabó

TALLER DE SABÓ:

Dia 15 de febrer de 2016 fer un taller de com fer sabó amb na Maria Florit.

Recepta per al sabó (1Kg):

-665g d'oli refregit.
-93,8g de sosa càustica.
-241g d'aigua,destillad o embotellada.
-Unes gotes d'aroma al gust.

Proses del sabó:

1p: Mesclam l'aigua amb la sosa (preferiblement aigua freda).
2p: Abocam l'oli dins un bol i el mesclam amb la sosa càustica.
3p: Mesclam amb un batidor (de plàstic que aguanta mes)la sosa amb l'oli fins que quedi com una "natilla" i disposar-li l'aroma (opcional i al-gust).
4p: Dipositar la mescla dins un recipient.
5p: Espera fins que es sabó es solidifiqui dins el seu recipient.
6p: Treure el sabó de dins el seu recipient.
7p: Pas opcional,la decoració del sabó.
8p: Esperar tres setmanes per que se eixugui el sabó.

HISTORIA DEL ORIGEN DEL SABÓ:

No se sap exactament ni quan ni on es va fer el primer sabó.El sabó va ser descobert per l'aigua de la pluja amb què es rentava sota dels costats de la muntanya Gripau, al costat del riu Tíber. El greix dels nombrosos sacrificis animals es va barrejar amb les cendres de fusta dels focs cerimonials, i els esclaus van notar les seves propietats per netejar, primer les seves mans i després les peces de vestir.

IMATGES DEL SABÓ NORMAL:

Resultado de imagen de fotos de jabon en pastillaResultado de imagen de fotos de jabon en pastilla



IMATGES ORIGINALS DEL SABÓ:


Resultado de imagen de fotos de jabon en pastillaResultado de imagen de fotos de jabon en pastilla

Resultado de imagen de fotos de jabon en pastilla

Julià Vilanova Cladera
Francisco Javier Martori Vega
3ºF PMAR

1 comentari: