TALLER DE PA I GALLETES

INTRODUCCIÓ:
·TIPUS DE FARINES
·HISTORIA DEL PA I LES GALLETES
1.GALLETES
INGREDIENTS
-600g de farina
-200ml.d'oli d'oliva
-200ml de aigua teba
-25g de llevadura
-una mica de sal (al gust)
MATERIAL
-DUES PALANGANES
-APARELL PER MESURAR LIQUIDS
-UNA BALANÇA
-CORRO DE CUINA
PROCÉS
En primer lloc abocar el 200ml. d'aigua teba al bol, afegim el 25g
de llevadura i mesclam fins que se desfagui la llevadura,afegim
sa farina,sal i oli, a continuació ho mesclam. Després ho pastam
ho aplanam amb un corro de cuina, amb taps de botella feim els
forats, ho colocam a la palengana i les deixam reposar a una palengana.
Historia de les galletes
Hi ha testimonis que els assirisis elaboraven galetes en recipients de fang i al seu voltant col·locaven brases o pedres calentes. A l'antic Egipte s'elaboraven unes galetes anomenades xait, les quals es troben representades a les pintures existents a la tomba de Rekhmir, a Tebes. A Grècia elaborava el dipir, que era un pa que es coïa dues vegades, i a Roma la galeta fou un aliment molt popular entre les regions romanes . Durant l'edat mitjana era molt habitual el consum de galetes i per acompanyar licors. En francès s'estén la denominació de biscuits, que prové del vocable llatí bis coctus, que significa 'cuit dues vegades' (d'aquí prové també el motebiscuit). En anglès es diuen cookies.
INGRADIENTS:
-500g de farina
-250ml de aigua
-25g de llevat
- Un poc de sal
PROCÉS:
Començarem introduïnt 250ml de aigua dins el bol i li ficarem 25g de llevat i el deixam dissoldre. Després seguirem afegint farina dins del bol, i començarem a pastar-la fins que quedi densa. I és darrer pas el ficarem dins al bol i el deixarem que tobi i després el ficarem el horn a 180 graus a un temps de 40min.
FOTOS MENTRES HO ELEBORAVEM
un reportatge amb format original. Convendria millorar la mida dels fragments d'història.
ResponEliminanota: 7.5