dimarts, 15 de desembre del 2015

      TALLER DE PA I GALLETES


El passat dia 14 els alumnes de 3r de PMAR i 4t de DIVER , ens varem ajuntar per fer pa i galletes d'oli. El taller va començar a les 8 del matí i va acabar a les 12. Quan tot el mejar va estar fet varem poder tastar-lo.

A continuació vos explicarem la recepta i l'elaboració del pa i les galletes.

GALLETES:
-600g de farina normal
-200ml d'oli d'oliva
-200ml d'aigua teba
-20g de llevadura
-Una mica de sal (al gust)

ELABORACIÓ:
Per preparar la pasta hem de fondre la llevadura dins l'aigua teba. Quan la llevadura está fusa hi afegim la farina , l'oli i la sal. Mesclam la pasta , la treim del bol i l'aprimam , pero sense deixar-la molt prima perq sino les galletes no tendran forma. La forma li varem donar amb taps de botelles , les col·locarem dins una palangana i les duguerem a n'Antonia perque les enfornes al bar.

El temps de cocció per les galletes és de uns 45min a 180ºaprox , depenent del forn.






PA:
-250ml d'aigua
-500g de farina integral
-10g de sal
-1 pastilla de llevat

ELABORACIÓ:
Preparam un bol amb 250ml d'aigua i a dedins hi dissolem la pastilla de llevat , a continuació hi afegim la farina i la sal , i ho pastam ben pastat. Per acabar ficam la massa dins el bol posteriorment untat amb oli perque no s'aferri i el deixam reposar tot el mati fins que pugui i el tapam amb un padaç.

El temps de cocció per el pa és de 30-45 min a 180º a dalt i a baix , també depenent del forn.














BOOOON PROOOFIIIIIT!!

Treball: Tonina Serra i Marimar Terras


1 comentari:

  1. bona feina Tonina. La presentació m'agrada molt. Potser serà un reportatge candidat per a la revista.

    nota: 9

    ResponElimina